Ezek a legkeresettebb használt autók itthon!

Szárnyal a használtautó-piac

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Használtautó.hu és a Datahouse legfrissebb adatait elemezve, megnéztük, miként fest hazai használtautó-piac, így az év második felének elején.

A Datahouse adatai szerint júniusban 76 250 darab használt személyautó cserélt gazdát, ami 12%-kal több a tavaly júniusban regisztrált 68 344-nél. Összességében is kijelenthető, hogy 2024 eleje óta folyamatosan erősödik a használtautó-piac. Az idei csúcsnövekedést február hozta 24,9%-kal, de átlagosan eddig minden hónapban 13%-os ugrást láthattunk. A telefonos megkeresések számát megvizsgálva, az elmúlt időszakban a legnépszerűbb használt autók körében nem történt komoly változás: az élen az Opel Astra – Suzuki Swift – Volkswagen Golf triója található. Érdekesség, hogy egy használt Golf 3 millió forintos átlagára csaknem a kétszerese a dobogón található másik két modell 1,5 millió forint környéki átlagárainak.
Melyik a legnépszerűbb hajtáslánc?
A Használtautó.hu felületén benzinmotoros járműből (személyautók, haszongépjárművek és motorok) jelenleg több mint 107 ezer, dízelből 94 ezer, elektromosból 8 ezer, hibridből pedig 7 500 darab található. Benzines használt járműre ebben az időszakban 307 ezer, dízelre 242 ezer, hibridre 17 ezer, elektromosra pedig csak 7550 telefonos érdeklődés érkezett, ami a hirdetések darabszámával arányosan szépen megmutatja, hogy az egyes hajtásláncok képviselőit mennyien keresik az érdeklődők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?