PEUGEOT 407
Komfort, design
Utastér: megfelelo
Csomagtér: higgadt
Ülések: kenyelmes
Használhatóság: Elegáns megjelenés, kényelmes belső, rengeteg extrával, szükség szerint igen fürge, de inkább kényelemes hajózás való. Hosszú órákig autózás sem viseli meg az embert. Egy külön burokban érzi magát a sofőr. Mindig azonnal indult és soha nem hagyott cserben.
Rugózás: normal
Fogyasztás autópályán:10.5 liter
Vegyes fogyasztás: 11 liter
Megbízhatóság
Meghibásodások száma: 2 alkalom
Meghibásodás leírása: Jelenleg már 2 éve mondja a szerelőm, hogy az elülső felfüggesztés egyik gömbfeje kotyog, ki kéne cseréltetni. De az elején több szerviz és magánszerelőm is olyan 6 órás munkának véleményezte, amíg a szerelőm egyet ilyet meg nem csinált. Nyárra be van ütemezve, és remélhetőleg elég lesz rá 1,5 óra is.
Mi volt a legjelentősebb hiba?: Egyik hátsó fék beszorult és nem engedett teljesen vissza. Lassan fékpofát elkoptatta mire külföldről szervizbe értem vele, de addig nem észleltem sem fogyasztás növekedést, sem dinamizmus, sem vezethetőség csökkenést. Egy óra alatt megszerelték.
A legjelentősebb hiba javításának összege: 3000 Ft
Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 38000 Km
Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: igen
Visszatérő hiba leírása: LPGre átállítás során a motorhiba jel többször bejelzett, nem megfelelő üzemanyag keveréket panaszolva. Gázüzem üzemanyagkarakterisztika számítógépes beállítása 5-6 alkalmat is igénybe vett, de cserébe a fogyasztása a benzines üzemhez képest 10-15%-kal csökkent.
Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? igen