PEUGEOT 406
Futott kilométer: 140 000 km
Vegyes fogyasztás: 6.9 liter
Döntően hol autózik: lakott_terulet
Egyértelműen a motor nagyon jó! Kellően erős, nyomatékos és rengetek tartalék van benne! Autópályán nem kell váltogatni, 5.-ben is szépen gyorsul. A futómű nagyon eltalált, kellően feszes és jól simítja az úthibákat, de azért el lehet érni a határait. Az ülések kényelmesek, bár nekem egy kicsit mozognak, gerinctámasz nincs, de nem érzem a hiányát. Kellően tágas a belső tér 4 főnek kifogástalanul kényelmes. Japán autó híve vagyok, kényszerből ültem Peu-be, féltem is tőle, tele voltam előítélettel vele szemben, de meg kell mondanom kellemesen csalódtam. Nagyon jól felszerelt, csak a főbbeket említve digitklíma, tempomat, elektromos ülések, ülés fűtés, 4 elektromos ablak, fedélzeti számítógép, stb. 800-900 E Forintért csak fapados német vagy japán autót kapni, amiket nem is lehet a 406 -al összehasonlítani. Volt 2001 Avensis-em 2.0 AT full, de a 406 sokkal kényelmesebb. Ja igen, és megbízható autó!!! 2 évvel ezelőtt kiröhögtem volna magam, de ez így van! És nem csak saját tapasztalat, más 406 tulajdonos is akiket kérdeztem kivétel nélkül meg volt elégedve az autójával és nem 140.000 bejáratott kilóméterrel, hanem 200-300-400 E km-ekkel. Tehát, ha nem akarsz eladósodni és szeretnél 130-150 km/ó tempónál 6,2l/100km fogyasztani, de nem szeretnéd a pénzintézetek extra nyereségét növelni, akkor őszintén ajánlom, de csak az előélet és a valós km megbizonyosodása esetén. Mert nem ér szidni egy adott márkát, hogy milyen hulladék 90E km-nél szétesik és közben szerencsétlen vas már súrolja a 200 ezret.
Használó
Vegyes fogyasztás: 6.9 liter
Megbízhatóság
Meghibásodások száma: , ebből 1 lerobbanás
Meghibásodás leírása: 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg
Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: elektromos rendszer Javítás összege: 60000 Ft. Leírás: Klímahűtő csere, klímakompresszor tömítés csere.
A legjelentősebb hiba javításának összege:
Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 50000 Km
Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem
Visszatérő hiba leírása:
Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem