DAEWOO LANOS

Futott kilométer: 74 000 km

Vegyes fogyasztás: 8.5 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Bár fiatal vezető vagyok, mégsem megyek sokat a kocsival. Nagyjából megfelelek egy idős tulajdonosnak. A kocsi formája tetszetős, igaz a "popsija" kicsit rövid az elejéhez viszonyítva. A motor 106 lovas, nagyon jól húz, pörgős, néha azon veszem észre magam, hogy már száz-120-on vagy még többön van a kocsi. Egyszer ezért még meg fognak büntetni. A belső tér szép, semmi nem zörög az úton. A kocsi extrákkal bőven fel van szerelve. Lényegében 3 dolog nem tetszik: ezt a típust kétféle üléssel szállították, az enyém a vékony fejtámlás kivitel. Nos, hosszú távon nem a legkényelmesebb az ülés, ezenkívül a fejtámla se nagyon használható, túl távol van a fejtől. Az ülés nem csúsztatható elég hátra, s mivel magas ember vagyok (191 cm), ez néha zavaró tud lenni. A fényszórók gyengék, bár xenonra kicseréltem őket, így sem tökéletesek, nedves úton szinte semmit se látni előre. A fogyasztás iszonyú magas, vegyes üzemben egy tankkal 450-500 km-t lehet megtenni maximum, átlagos, városon kívül 120-130-as tempóval. Városban 11-12 literes fogyasztás is kijön, légkondi nélkül is. Nyáron valamivel kesevsebb, de ez a kocsi legnagyobb hátulütője. Amúgy elégedett vagyok vele.

Használó

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 8.5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: A márkaszervízben úgy érzem, hogy nem igazán értettek a kocsihoz, ezenkívül plusszpénzeket akartak legombolni, mindenféle olyan dologért, aminek nem sok értelme volt.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 60000 Ft. Leírás: Vezérműszíj+a görgők, ezenkívül ékszíjcsere.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Ékszíj halkan surogott, mire kicserélték, bár szerintem nem volt egyáltalán rossz állpotban. Az új hideg időben kegyetlenül hallatja a hangját, igaz nem lett utánállítva.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem