PEUGEOT 307

Futott kilométer: 130 000 km

Vegyes fogyasztás: 8.2 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Nekünk mindig VW családból származó autónk volt. Miután megvettük első Peugeotunkat, -melybe első látásra beleszerettünk- minden kedves ismerősünk azzal jött, hogy állandóan javíttatni fogjuk. Volt vele egy-két kisebb hiba, de az alkatrész árak negyede a VW-ének és fele annyit vittem szerelőhöz. Tetszik: hatalmas csomagtér (2 nagytestű kutya kényelmesen elfér), hatalmas első utastér, eddig talán legnagyobb hátsó lábtér (hátra tolt ülésekkel). Jól megy, aránylag jól fogyaszt. Külső és belső design-ja még mindig megállja a helyét. Nem tetszik: a VW-hez képest gyengébb fékrendszer, zajosabb menet közben.

Használó

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 8.2 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 2 alkalom

Meghibásodás leírása: 1) Kevés kilométerrel vettük, ritkán használták-sokat állt. Mi elkezdtük minden nap használni és megadta magát a kipufogó. 2) Ezeket a modelleket visszahívták szervomotor csatlakozó vízszigetelésre (ez is visszament garanciális javításra). A csatlakozóval nekünk is gondunk volt és egy "ügyes" szerelő le is tört egy érintkezőt - ezért cserélni kellett a szervomotort.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: elektromos rendszer Javítás összege: 30000 Ft. Leírás: Bontottan találtunk hozzá szervomotort - egyébként 150.000Ft lett volna.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Szervomotorral vacakoltunk - illetve a nem hozzáértő elektromos szerelő a Peugeotnál. De egy másik márkaszervízben már a leírásból tudták mi a baj - ők is csinálták meg (kb. fél óra alatt).

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem