VOLKSWAGEN PASSAT IV

Futott kilométer: 126 200 km

Vegyes fogyasztás: 6 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Imádom a kocsit. Nagy, tágas, úgy utazik hátul bárki, mint egy király. 3 felnőtt valóban elfér hátul. A fogyasztás természetesen függ a lábad súlyától, de légkondival 4 személlyel pályán 5.5-t mentem egy 10 éves dízellel (és egyébként meg nem kicsi a kocsi). A légtömegmérő be van csapva, így több a kakaó, de nagyon kell neki ez a dinamika. A 100 LE-set érdemes megvenni, annak ellenére, hogy sokan félnek tőle, hogy nem megy, és igazuk is van (habár nyomatékkal autózol egy ilyen kocsival, gyárilag van benne vagy ~240 Nm, de hidd el kevés). Egy jó tanács, meg kell viccelni a légtömegmérőt, néhány ezresért megcsinálja egy jó autóvillamossági szerelő! Aztán megy mint a kis angyal! A javítása nem kerül többe, mint egy 5 éves Thalia-é! Azért nem ua az a kategória! A 10 éves kocsiból most dobunk ki gyári alkatrészeket (a szénkefe állapota alapján kb. 250 ezret ment a kocsi)! A legjobb, az ahogyan a kocsi télen viselkedik. (Szerintem télen dől el milyen egy kocsi igazán, havas jeges úton derül ki, mennyire vigyáz rád a kocsid.) Ez a kocsi 10 éve nem kis dolog lehetett. Olyan stabil a jégen, hogy szinte hihetetlen. Féltem, hogy mi lesz, mert a kormány annyira direkt, hogy szinte nincs is benne holtjáték. SZUPER! Megjegyzem, a legjobb Conti gumikat megkapta télire! Nálam a gépnek az embert kell szolgálnia, ezért az ember mindent tegyen meg a gépért, hogy az szolgálhasson. Nem sok gond van vele, de add meg neki rögtön amit kér (= kopog, nyikorog), és nem csalódsz benne. A motort nem lehet felforralni, terheletlen állapotban visszahűti magát akár 70 fokra, ahelyett, hogy felforrna. Szinte nem is értem!!! Ami viszont nem annyira tetszik: Jó Volkswagenhez híven nagyon párásodik a szélvédő, ez nagyon bosszantó! Ami nem annyira tetszik, hogy a vezető ülésben 2 óra vezetés után eltörik a hátad. A szerelése igen nehézkes, mert minden össze van kis helyen zsúfolva a motortérben.

Használó

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Lerobbanás oka: elektromos rendszerLeírás: Generátor - feszszabályzó - 13500 HUF

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Nincs kiemelt meghibásodás.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál:

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Féklámpa kapcsoló gomba

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem