SKODA FELICIA
Futott kilométer: 116 000 km
Vegyes fogyasztás: 7.2 liter
Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut
Eleve szeretem a Škodákat, egy youngtimer faros is áll a garázsban. Ahhoz képest a Felicia maga volt a menyország. Ülj bele egy Golf III.-ba, na tisztára olyan. Lassan két év után viszont kevésnek érzem a 68 lóerőt. Igaz, kicsit fapad, de rengeteget lehet bele pakolni. A kárpitok jól tisztíthatók (kutyánk van!), a műanyagok nem zörögnek. Az autó elhozott minket Írországba (2500km) egy nyekkenés nélkül. Az ír utak pocsékok, azért is nagy szó, hogy nem zörög. A kormány elsőre furcsa volt, mert jobban meg van döntve, mint más autókban, de hosszú távon ez még kényelmes is, bár elsőre fura. Alkatrész bárhol van hozzá, ráadásul nagyon olcsón. Alap extrái vannak: villanyablak, szervókormány, ködlámpa, e egy jobban felszereltben van légzsák és ülésfűtés is. Első autónak, vagy kispénzű családoknak ajánlott. Nagyon olcsó fenntartani, és megbízható (persze ez azért függ az előző gazdájától). Gyenge pont a hátsó ajtó korrózióvédelme, ezt 1-2 évente érdemes "kifújatni" (vmi viasz szerű anyagot spriccelnek bele). 920ezerért vettem 74 ezer km-el, most kb 850ezer az ára. Szeretjük. A következő autó Skoda Octavia diesel lesz.
Használó
Fogyasztás autópályán:
Vegyes fogyasztás: 7.2 liter
Megbízhatóság
Meghibásodások száma: 2 alkalom , ebből 1 lerobbanás
Meghibásodás leírása: 1.: generátor szénkefe lelazult, csere. 2.: kátyút fogtam erősen, szétcsapta a gumit, felnit és a toronycsapágy gumi/műanyag házát, csak egyben lehetett cserélni.Lerobbanás oka: elektromos rendszerLeírás: 1500 forintból megoldódott.
Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: futómű / fék Garancia már lejártJavítás összege: 50000 Ft.
A legjelentősebb hiba javításának összege:
Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km
Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem
Visszatérő hiba leírása:
Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem