Jöhet egy jó, hidrogénen sült Toyota pizza?

Az alternatív hajtásnak az autók mellett más területen is lehet értelme

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb jelét adta a Toyota, hogy érdeklődik a konyhai nagygépek iránt, a hidrogént égető kemence pedig még az ételnek is előnyére válik.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Toyota és a konyhai eszközöket gyártó Monogram egy Lexus csomagtartójába épített sütőt. A japánok egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az ételkészítés iránt, ezúttal egy hidrogénnel működő kemencét mutattak be. A fejlesztést most sem egyedül végezte az autógyártó, a gázkészülékeket gyártó Rinnai volt ezúttal a partner. A hidrogénes kemence egyedülálló, ilyen megoldás még sosem került sorozatgyártásba. Ez mondjuk nem meglepő, a hidrogénhajtású autók terjedése is lassú (vagy inkább semmilyen), mivel hiányzik hozzá az infrastruktúra. Működőképes prototípus már létezik, a Toyota rendezvényein pizza és croissant is készült a speciális kemencében. A hidrogén magas hőmérsékleten ég, égés közben pedig vízgőz képződik. Ez a tulajdonság igen előnyös, a hidrogéngázzal működő kemencében ugyanis az étel kívül ropogós lesz, de belül nem szárad ki.
Hirdetés
A Toyotának a hidrogén terén van bőséges tapasztalata, ami a Rinnai tudásával ötvözve egy különleges és jó minőségű készülék születését jelentheti. Nem mellesleg az egyedülálló megoldás hatalmas profitot hozhat, ha sikerül áthidalni a hidrogén szűkösségének kérdését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?