Afrikában még a Volkswagen Golf GTI is páncélozott

A sportos Golfot egy AK-47-es gépkarabély sem állítja meg

A kétes közbiztonságú Dél-Afrikában nem árt a páncélzat, még ha ez a dinamika súlyos csorbításával is jár.

Nem egy életbiztosítás a dél-afrikai rendőrségnek dolgozni, a kétes közbiztonságú ország egyenruhásainak életét ezentúl páncélozott Golf GTI-k is védik. Általában luxuslimuzinok és terebélyes SUV modellek készülnek extra védelemmel, a sportos Golfot vélhetően ezelőtt még senki sem páncélozott.
Hirdetés
Az SVI Engineering által kezelésbe vett autók 3,5 milliméteres acéllemez kiegészítést kaptak, így a bűnözők körében népszerű AK-47 sem képes átlyukasztani az autót. Az ajtók, az oszlopok és a tető golyóálló, a csomagtérajtó viszont nem, de ennek legfeljebb a poggyászok látják kárát. Az utastér hátulról is védett, az ülések mögé egy acél válaszfalat építettek be, ami megfogja a csomagtér felől érkező lövedéket. Természetesen az üvegek is golyóállók, a sofőr ablaka legfeljebb félig húzható le, a többi fix. Ezen felül a sárvédők is páncélozottak, hogy valamelyest a motor is védve legyen. A hat másodperces 0-100 értéket érdemes elfelejteni, a tömeg 340 kilogrammal nőtt, így 1,8 tonnás a GTI. A sportválozatra vélhetően az erősebb motor és fék miatt esett a választás, 265 lóerővel még ilyen tömeg mellett is vállalható a dinamika. A futómű sem maradt érintetlenül, a mérnökök a nagyobb súlyhoz igazították a felfüggesztést. Az átalakítás három hónapot és átszámítva 13 millió forintot emészt fel, de nem csak a GTI-t, hanem a még erősebb R verziót is örömmel páncélozzák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?