Villanyautót faragtak ebből a 25 éves Audiból

Az A2-t immár közel 20 éve nem gyártják, most mégis készült belőle egy különleges verzió

Az Audi gyakornokai a típus 25. évfordulójára egy alaposan átalakított, elektromos hajtással ellátott verziót készítettek az A2-esből. Vajon kelendő lenne sorozatgyártott modellként?

Mindössze egyetlen példány készült az A2-es villanyos reinkarnációjából, amelyet az Audi gyakornoki programjában részt vevők építettek meg. A sziluettet szinte egy az egyben átmentették a 2000-es évek elején gyártott típusról, viszont az elöl és hátul világító embléma, az aero-hatékony felnik, és a lámpatestek markánsan megkülönböztetik az A2 e-tront.
Hirdetés
A márka csupán néhány fotót tett közzé az A2 e-tronról, egyetlen technikai adatot sem hoztak nyilvánosságra, így nem ismert a prototípusba épített villanymotor(ok) teljesítménye, valamint az akkumulátorkapacitás sem. Az eredeti Audi A2 gyártása még az előző évezredben, 1999 novemberében kezdődött, az utolsó pedig 2005 novemberében gördült le a gyártósorról. Összesen 176 377 példány készült a típusból.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?