Zenedoboz a Toyotától

A JBL kifejezetten az Aygo X számára is fejlesztett hangrendszert

Ha a zene a mindened és igazából csak egy pici autóra volna szükséged, akkor ne keress tovább. Itt a JBL hangszerelte Toyota Aygo X.

Az ötajtós miniről a crossover karosszériára való áttéréssel a Toyota ügyesen lovagolja meg a SUV-mániát az Aygóval is. Hogy még csábítóbb legyen a picike autó, a JBL audioszakértői kifejezetten az autóhoz készítettek prémium hangrendszert, amely opcionálisan minden modellhez elérhető, és mostantól az új Aygo X JBL különkiadásában az alapfelszereltség része. A hangrendszer specifikációinak meghatározása még az Aygo X fejlesztése során kezdődött, virtuális modellek segítségével. Fontos célkitűzés volt a hangminőség mellett a könnyű rendszer is, hozzájárulva a jármű kisebb tömegéhez, ami előnyös az üzemanyag-fogyasztás és a kipufogógáz-kibocsátás szempontjából.
Hirdetés
Több száz óra odaadó munkával a jármű pontos belső jellemzőihez igazították a hangrendszert. A hangszórók elhelyezése jelentős szerepet játszik a széles hangszínpad megteremtésében, amit az első ajtókban elhelyezett két teljes tartományú hangszóró az A-oszlopokon elhelyezett 25 milliméteres magas hangszórókkal kombinálva ért el. Hátul egy 200 mm-es mélynyomó – amely egy olyan kompakt autóhoz képest, mint az Aygo X, nagynak számít – erőteljes basszusokat és dinamikus, tiszta hangzást eredményez. Az utasülés alatt található 300 W-os erősítő hat csatornával rendelkezik, amelyet a JBL mérnökei a frekvenciák finomhangolására használtak a koncertjellegű hangzás érdekében. Ez ideális a rock- és popzenéhez. A Toyota Smart Connectnek köszönhetően a vezető könnyedén válogathat a kívánt zenék között, mégpedig az Android Auto és Apple CarPlay vezetékes és vezeték nélküli okostelefon-kapcsolat révén, mindezt 10,5 colos, nagy felbontású érintőképernyőn keresztül vezérelve.
Hirdetés
A prémium hangrendszer hangsúlyozása érdekében az Aygo X JBL kívül-belül egyedi emblémákkal és vizuális jegyekkel rendelkezik. Az autó hátulját JBL-logó díszíti, az utastérben pedig az üléskárpitokon a JBL logó is megjelenik. Az exkluzív modell október 11-e óta már rendelhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?