Ennél jenkibb Bronco nem létezik

Retro szériát dob piacra a Ford a Broncóból

Ilyenkor bánjuk, hogy hozzánk csak kétféle verzióban érkezik a Bronco.

Amerikában jóval előbb megjelent a Bronco aktuális generációja, mint itt, ezért talán nem si meglepetés, hogy már többféle limitált szériát is megalkottak, hogy szinten tartság a típus iránti érdeklődést. A Raptor híre ide is eljutott, de azt már kevesebben tudják, hogy létezik kétajtós, rövid Bronco, na meg kimondottan városi terepjáró változat is. De nem is ezek az igazi kuriózumok, hanem az olyan modellek mint a Stroppe Special Edition.
Hirdetés
A név nálunk nem sokat mond, de röviden és tömören Bill Stroppe emléke előtti főhajtás, aki az 1960-as és '70-es években Baja versenyautókat épített a Bronco modellekből. A retro változat a Wildtrak változatra épül, Sasquatch, (nagyláb, avagy az ézsak-amerikai jeti) csomaggal. Ezek mind-mind ismeretlen modellváltozatok nálunk, pedig igazán menő lenne itthon is. A Stroppe változat könnyen felismerhető a 3 tónusú fényezésről és a komoly terepjáráshoz szabott futóművéről, na meg a 35 colos gumiabroncsokról. Amerikában januártól lehet megvásárolni, valószínűleg kicsit drágábban, mint a Wildtrak modellt, amelynek alapára 23 millió forintnyi dollár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?