Nem fogy a BMW XM ott, ahová igazán szánták

Vajon az ára, vagy a megjelenése tartja távol a vásárlókat?

A BMW kolosszális városi terepjárója Észak-Amerikában jelenleg a legrosszabbul fogyó modell a márka háza táján, még Z4-ből is többet adtak el az elmúlt időszakban.

Tovább csökkent a BMW XM iránti kereslet Észak-Amerikában 2024 harmadik negyedévében. A 2,7 tonnás SUV-ból mindössze 307-et értékesített a márka, ez pedig 30,7 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest (akkor 443-at adtak el). Viszonyításképpen az igencsak rétegmodellnek számító Z4-es roadsterből 543 kelt el a vizsgált 3 hónapban, igaz 2023-hoz képest 64 százalékot ugrott a típus iránti kereslet, de enélkül is előzné az XM-et.
Hirdetés
De mi a helyzet Magyarországon? A harmadik negyedévben 9 darab XM-et regisztráltak hazánkban, viszont Z4-esből csupán 7-et, így az amerikai piaccal ellentétben itthon nem ez volt a legrosszabbul fogyó BMW. Az első 9 hónap adatait megnézve szintén hasonló trend rajzolódik ki: szeptember 30-ig bezárólag a hegyomlásnyi SUV-ból 56, míg a roadsterből 22 kapott rendszámot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?