Saját rekordját döntötte meg a Mercedes

Újabb rekordot állított fel a Mercedes, amely F1-es technikát szabadít közútra

2 éve igazoltan a leggyorsabb sorozatgyártott közúti jármű, amely kört teljesített a Nordschleifén, ám akkor a körülmények nem voltak ideálisak, így ismét nekifutott a rekordkísérletnek a Mercedes. Az eredmény önmagáért beszél.

Két éve mutatta be a Mercedes-AMG a One hiperautót, amely már akkor megdöntötte a Nordschleifén a leggyorsabb sorozatgyártású közúti járművek mezőnyében a körrekordot. Ahogy az akkori felvételen látszik, az aszfalt több helyen még nyirkos volt, így a tapadási viszonyok finoman szólva sem voltak tökéletesek. Ennek ellenére akkor 6:35,183-as időt regisztráltak a hiperautóval.
Hirdetés
A mostani kísérletnél száraz aszfaltcsík várta Maro Engel fejlesztőpilótát, de a hőmérséklet is kedvezőbben alakult a rekorddöntés szempontjából. Harmadik nekifutásra sikerült is a mutatvány, ugyanis a német sofőr 6:29,090 alatt ért körbe a több mint 20 kilométeres pályán. A belső kamerás felvételt megnézve az eredményt még ennél is lehetne lentebb faragni, hiszen a hosszú egyenes közepén - 325 km/órás tempónál - a hibrid rendszerből kifogyott az energia, így az említett szakasz második felén már "csak" 310-313 km/óra környéki sebességgel haladt az AMG One. A rendszámos autók között a második helyet jelenleg a Porsche 911 GT2 RS tartja (6:38,835), míg a harmadik helyen a Mercedes-AMG GT Black Series (6:43.616) áll. Az abszolút csúcstartó a Porsche többszörös Le Mans-győztes 919 Hybrid Evója (5:19,546) még 2018-ból.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?