Apróság, mégis emiatt tört össze féltucat autó az M0-son

A követési távolság nem véletlenül lett kitalálva, ezt bizonyítja az alábbi videó is

Egyszerre több balesetről is közölt felvételeket a Magyar Közút, amelyek kísértetiesen hasonló körülmények között történtek az M0-s autóúton. Mutatjuk a közútkezelő tanácsait, hogyan kerülhetőek el az alábbi esetek!

A követési távolság minden esetben fontos, hiszen az elöl haladó járműnek bármikor akadhat műszaki problémája, vagy éppen alakulhat úgy a helyzet, hogy vészfékeznie kell egy esetleges baleset elkerülése érdekében. Ezt az örök érvényű szabályt igyekszik néhány balszerencsés szituációval prezentálni a Magyar Közút. Az előzmény szinte minden esetben ugyanaz: a sáv belassult, a legtöbb járművezető időben reagált, viszont a sor végén érkező autó már nem tudott fékezni, és összetolta az előtte lévőket. A közútkezelő nem csak az M0-son történt balesetekről készített felvételeket osztotta meg, de néhány tanáccsal is feliratozta a videót, hogyan előzhetőek meg a hasonló koccanások.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?