A V8 tulajok villanyautót fognak venni az AMG vezér szerint

Michael Schiebe szerint a V8 motorok leváltása a villanyautókkal lehetséges

Újabb vitatható állítással rukkoltak elő a stuttgartiak: a Mercedes-AMG ügyvezető igazgatója szerint nem jelent majd problémát a V8 tulajoknak tisztán elektromos sportmodellekre váltani.

Michael Schiebe, a Mercedes-AMG ügyvezető igazgatója a brit Autocar magazinnak nyilatkozott a nagyköbcentis sportmodellek jövőjéről, illetve arról, hogy mi várható ezen erőforrások megszűnésekor. Persze, azok után, hogy a végletekig hegyezett négyhengeresek mellett is vérrel-verejtékkel kitart a Mercedes-Benz, nem meglepő a válasza.

Schiebe szerint a V8 motorral szerelt modellek vásárlóközönsége minden probléma nélkül át fog ülni az elektromos sportmodellekbe.

"A vásárlók nem a nagy motor miatt választották a legerősebb Mercedes modelleket, hanem a technikai fejlettségük miatt. Így tehát amikor a villanyautók leváltják majd ezeket a motorokat, akkor a vásárlók továbbra is az új technológiát részesítik majd előnyben, hiszen továbbra is a legjobbat, legmodernebbet szeretnék majd birtokolni." - indokolta véleményét Schiebe. Mindez elméletben jól hangzik, ám a V8 helyett sornégyesre "modernizált" új C63 AMG pontos eladási számait sem véletlenül kezelik nemzetbiztonsági kockázatú titokként a stuttgartiak. A konstans németországi akciókból és leárazásokból azért persze lehet következtetni arra, hogy valóban fontosabb-e a vásárlóknak a modernebb technika, mint a V8 ténye. De persze azt sem szabad elfelejteni, hogy Schiebe sem hasraütésszerűen nyilatkozik az interjúkban: simán megeshet, hogy tud valamit, amit mi még nem. Elvitathatatlan viszont, hogy legalább a szájukból nem csinálnak egy bizonyos másik testrészt a Mercedes-Benz emberei, hiszen keményen állják az ellenszelet és sorra nyomják be a piacra az elektromos és konnektoros hibrid sportmodelleket, illetve azt is nyíltan vállalják, hogy a V8 erőforrással is számolnak még hosszú évekig azokban a modellekben, ahol valóban szükségesnek látják őket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?