Így fog majd kinézni a Liszt Ferenc Repülőtérre vezető út!

Öt-hat év múlva talán már normális út vezet majd a nemzetközi repülőtérre

Szeptember 10-én indult a projekt környezeti hatásvizsgálati eljárása, amire 60 nap áll rendelkezésre. Mivel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű az út átépítése, valószínűleg nem gördítenek akadályt az útjába.

A kormányhivatalnál elérhető rajzok és leírások alapján a beruházás az engedélyezési terv szintjénél tart, és az Üllői út-Határ út csomóponttól Budapest közigazgatási határán kívül, a Market Central bevásárlóközpont csomópontjáig alakítják majd át a gyorsforgalmi utat. Természetesen a közösségi közlekedést előnyben részesítik, javítják a keresztirányú közúti, gyalogos és kerékpáros kapcsolatokat is, továbbá biztosítják a szükséges zajvédelmet, illetve növelik a zöldfelületet. Ráadásul nem csak a gyorsforgalmi út, hanem a környéke is profitál a fejlesztésből, hiszen több becsatlakozó utat is felújítanak majd, és a kapcsolódó útépítésekkel javítani szeretnék a kerületek közötti közlekedést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?