Eladó a Peugeot, amellyel egykor Mr. Bean furikázott

Árverésre kerül egy Peugeot 205 GTI, amely egykor Rowan Atkinson garázsában állt

A világhírű Mr. Bean karakterét alakító Rowan Atkinson híresen nagy autókedvelő, több ritka darab is található a garázsában. A szóban forgó Peugeot is egykor a színész tulajdonában állt, most pedig bárki lecsaphat rá.

Több tulajdonosa is volt az évek során a szóban forgó 205 GTI-nek, ennek ellenére csupán 114 ezer kilométert futott a legalább 30 éves Peugeot. Közülük az egyik a Mr. Bean karakterét alakító Rowan Atkinson volt, aki a beszámoló szerint mintegy 500 kilométeren keresztül hajtotta a kis hot hatch-et. Ahogyan a jármű többi gazdája, úgy a színész is remek állapotban adta tovább, így nem csak a karosszéria, de az utastér is remek állapotnak örvend.
Hirdetés
A konkrét példányban egy 1,6 literes, 115 lóerős négyhengeres benzinmotor található, ehhez pedig mindössze 850 kilogrammos saját tömeg társul (a sofőr nélkül). A gyári adatok szerint a 205 GTI mintegy 9,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, a végsebessége pedig 195 km/óra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?