Legyűrték a szabályozások, jövőre búcsúzik a Nissan GT-R

Nagykorúként vonul vissza a Nissan sportkocsija

Az R35 kódjelű GT-R még ennyi év után is piacképes, csak a törvény betűinek nem fog tudni megfelelni.

Szokatlanul hosszúra nyúlt karriert tudhat maga mögött a Nissan GT-R. A japán sportkocsit 2007 december óta kínálják, ez bármilyen típus esetében matuzsálemi kort jelent, de egy ilyen kaliberű autónál egyenesen példátlan, ha az elmúlt 20-30 évet vizsgáljuk. Ebben a kategóriában a vásárlók a legdivatosabb formára, a legújabb technikára és az autóskártya legerősebb lapjára vágynak, ezért sem szokták ilyen sokáig futtatni a sportautókat. Az egyre szigorodó szabályozások szépen lassan beszűkítették a GT-R vadászterületét. Az európai piacról 2021-ben kellett kivonni, mert túl hangosnak bizonyult, ugyanebben az időben Ausztráliában is megszűnt a forgalmazás, mert túl gyenge volt az oldalsó ütközésvédelme. A típus végleges megszüntetése 2025 végén várható, azaz éppen megéri a 18. születésnapját.
Hirdetés
A Nissan nem kapkod az utóddal, a GT-R helye egyelőre üresen marad, ami a típus több évtizedes történetében nem szokatlan. Az egész fiatal Z mellé érkezhet későbbiekben a feltámasztott Silvia, a GT-R utódja csak 2030 környékén várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?