Mégsem olyan strapabíró a Tesla Cybertruck, mint azt várták?

Amerika legkelendőbb autója könnyedén felveszi a versenyt a Teslával

A posztapokaliptikus külsejű Cybertruck mégsem olyan ellenálló, egy Ford F-150 bizonyos helyzetekben jobb választásnak tűnik.

Óriás várakozás övezte a Cybertruckot, az ablakbetörős 2019-es bemutató után csak tavaly novemberben indult el a szériagyártás. A szokatlan külsejű platós a gyártó szerint amolyan túlélő jármű, ami ránézésre akár hihető is, azonban a rendhagyó teszt felvet némi kétséget.
Hirdetés
A 8,2 millió feliratkozóval rendelkező WhistlinDiesel csatorna nem bánik kesztyűs kézzel az autókkal, értéktől függetlenül általában a bontóban végzik a tesztautók. A hétköznapi felhasználással összeegyeztethetetlen kihívások inkább csak a szórakoztatást szolgálják, talán még a Cybertruck tulajdonosok sem fogják ennyire megnyúzni az autójukat. Referenciaként egy Ford F-150 is megkapta ugyanazt a “gondos törődést”, bár utóbbinak már nem kell bizonyítani, évtizedek óta amerikai legkelendőbb autójaként tartják számon. Még ép állapotban egy gyorsulási versennyel kezdtek, itt a Cybertruck állva hagyta a Fordot, de ez nem meglepő. Ezután jöttek a nehezebb feladatok, a vasbeton csöveken mindkét autó fennakadt a hosszú tengelytáv miatt. A szorult helyzetbe került Fordot a Tesla után kötötték, aminek vontatás közben leszakadt a hátsó része, a lökhárító mellett a nem túl vastag acélból készült váz is eltört. A Ford jobban bírja a vontatást és az ugratást, illetve nem lehet csak úgy letépkedni róla a műanyag elemeket és a tükröt. A Tesla utasterében sikerült letörni a gázpedált, illetve ha bevágják az ajtót, akkor leesik a kárpit. Az F-150 jobban összeszereltnek és bizonyos pontokon strapabíróbbnak tűnik, ha viszont a robbanásra kerül a sor, akkor érdemesebb a Cybertruckban menedéket keresni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?