Hosszított BMW X3 – Exkluzív kiadás Kína számára

Újabb modellel bővült a BMW palettája, méghozzá egy hosszított kivitellel

Manapság egyre többször halljuk, hogy a kínai piac különleges igényeit is igyekeznek kielégíteni a prémiumgyártók. Jó példa erre a BMW újdonsága, ami a friss X3-ason alapul, de a hátsó ajtó környékén, mintha kissé mások lennének az arányok.

A BMW nemrégiben mutatta be a hosszított tengelytávú X3-as modellt Kínában, amelyet Brilliance Automotive vállalattal közösen gyárt
Hirdetés
a Shenyangban található üzemben. Ez a különleges változat 110 milliméterrel hosszabb tengelytávval rendelkezik, mint az európai modell, így teljes hossza eléri a 4865 millimétert, míg szélessége változatlan. Az autó formaterve nagyrészt megegyezik a globális verzióval, amely 2023 júniusában debütált, azonban a kissé nyújtott forma új dimenziókat ad a klasszikus X3 dizájnhoz. Ráadásul kifejezetten jól áll a pár centi többlet az autónak. Ráadásul az X3 kínai változatának sportosabb megjelenését az alapfelszereltségként kínált M Sport csomag és a világító vesék is tovább erősítik. A motorválaszték is figyelemreméltó: mindkét kínai X3-modell 2,0 literes, turbófeltöltős négyhengeres motorral van felszerelve. Az X3 25L xDrive modell 190 lóerős teljesítményt és 310 Nm nyomatékot kínál, míg az erősebb X3 30L xDrive változat már 258 lóerőt és 400 Nm nyomatékot biztosít. Mindkét modellhez nyolcfokozatú automata sebességváltó és intelligens összkerékhajtás tartozik, ami dinamikus vezetési élményt és kiemelkedő menetkomfortot garantál.
Hirdetés
Az utastér ugyanaz, mint a rövidebb X3-ban, a kissé a vezető felé forduló, hajlított képernyőkkel, prémium anyagokkal. Az alapfelszereltség részei azonban a háromféle, kéttónusú színben elérhető sportülések, a vezeték nélküli okostelefon-töltés, valamint a panoráma üvegtető, de opcionális világítással. Azok számára, akik nem preferálják a hosszított tengelytávú modelleket, a BMW továbbra is kínálja az új X3-at a normál tengelytávú változatban, amelyet az Egyesült Államokban, Spartanburgban gyártanak, majd onnan exportálnak Kínába. Valószínű odaát a hosszított változat még kedveltebb lesz, ellenben adózás szempontjából kedvezőbb a nagytestvérnél.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?