Mégsem olyan veszélyes az Árpád híd?

A rendőrség az elmúlt egy év tapasztalatai alapján összegzett. Mutatjuk, mire jutott!

A tavaly nyáron történt hírhedt baleset után a hatóság kiemelt figyelmet szentelt az Árpád hídnak. Azóta történt még egy tragédia, ennek tükrében különösen érdekes, mit gondol a rendőrség. Veszélyesebb-e az Árpád híd mint a többi dunai átkelő?

Mint ismeretes, 2023. július 1-jén nagyteljesítményű német prémiumautók versenyeztek Budapesten. Az egyik jármű sofőrje az Árpád hídon elvesztette az uralmát az autója felett, és a szalagkorlátot átszakítva elütött egy kerékpárost, aki később elhunyt. Majdnem napra pontosan egy évvel később, egy zavart elmeállapotú férfi lopott taxival hajtott fel a hídra, és ütközött egy Suzukival, amelybe a mögötte érkező is belerohant. Ebben a balesetben 3-an haltak meg.
Hirdetés
Az első baleset egyértelműen emberi mulasztásból történt, a második viszont nehezen kivédhető - többek között erről írt Karácsony Gergely főpolgármester is a tömegszerencsétlenség után. Az utcai versenyzés után zéró toleranciát hirdetett a rendőrség, és azóta rendszeres ellenőrzéseket tartanak az Árpád hídon. Az elmúlt egy évben összesen 2538 gyorshajtást rögzítettek, a rekorder a 70-es korlátozás ellenére 161 km/órával száguldott, további 19 esetben pedig legalább 140 km/órás tempót mértek.

A BRFK tájékoztatása szerint az említett dunai átkelőn a sebességtúllépések mennyisége és mértéke nem kirívóan magas más, hasonló adottságokkal rendelkező fővárosi útszakaszokhoz képest.

Ugyanakkor a rendőrség leszögezte, hogy továbbra is fokozott figyelmet szentelnek a hídnak. Csak az elmúlt két hétben 389 gyorshajtót fogtak, ebben az időszakban a negatív rekorder 147 km/órával ment. Jelöletlen autókból is mérnek a rendőrök: egy sofőrt a mozgó traffipax szúrt ki, amint 125 km/órával közlekedett. A túlzott sietségért a helyszínen 78 ezer forintra büntették.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?