Rengeteg európai autó kapja ezt a Magyarországon gyártott motort

1,6 literes, négyhengeres turbómotor gyártásába kezdett a szentgotthárdi gyár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden erejét igyekszik mozgosítani a Stellantis, ezért a szentgotthárdi gyár eddig kihasználatlanul álló részét átalakították. A beruházásnak köszönhetően évi 220 ezer négyhengeres motor építését tudják megoldani Magyarországon.

A Stellantis már évek óta gyárt Magyarországon 1,2 literes, háromhengeres benzinmotorokat, így nem újdonság, hogy hazánkból több márka összeszerelő üzemébe is küldenek belsőégésű blokkokat. A "magyar" erőforrással futó modellek listája hamarosan szép számmal bővül, hiszen a konszern bejelentette, hogy a konnektoros hibrid hajtásláncok szívét jelentő 1,6 literes, turbós benzinmotorok gyártását is elindították Szentgotthárdon. A közlemény szerint éves szinten 220 ezer ilyen blokkot tud majd előállítani a magyar üzem. A létesítményben a már meglévő motorgyár területén, az ideiglenesen pihenő megmunkáló és szerelősorok átépítésével és beindításával nyílt lehetőség az új négyhengeres gyártására. A fejlesztések itt azonban nem állnak meg, hiszen 2026-tól elektromos hajtásmodulokat is készítenek a nyugati határ mentén.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?