Itt az MG újabb nagy dobása! Bemutatkozott a második HS

Goodwoodban mutatta be a nagy sikerű HS második generációját az MG

Méretében, és a konnektoros hibrid esetében emissziómentes hatótávban is jóval többet kínál az MG HS második nemzedéke. A nemzedékváltással a külső is jelentősen átalakult, íme a vadi új SUV!

Első ránézésre is könnyen kiszúrható, hogy az MG HS második generációja alapos újragondoláson esett át. A frontrészen az embléma fentebb került, a hűtőmaszk és a fényszórók megjelenése teljesen átalakult - hasonló kialakítást kapott, mint az általunk is kipróbált MG3-as. Hátul a két lámpatestet a kor szellemiségének megfelelően egy fényhíd köti össze. Nem csak a küllem, a méret is módosult: 2,6 centiméterrel hosszabb, 1,4 centivel szélesebb, és 3 centivel alacsonyabb lett.
Hirdetés
Az utastérről egyelőre nem közölt felvételeket az MG, viszont néhány részletet megosztottak. A műszerfalon két 12,3 colos képernyő kapott helyet, az egyik értelemszerűen a digitális műszeregység, míg a másik a multimédia szerepét hivatott betölteni - utóbbi természetesen "simogatós". Luxury, vagyis a legmagasabb felszereltségi szinten olyan extrák is segítik a vezetőt mint a 360 fokos kamera, vagy az elektromosan nyitható csomagtér-ajtó. Utóbbi egyébként egy 507 literes tárolóegységhez enged hozzáférést, amely 44 literes bővülést jelent. Motorfronton a belépő szintet egy 1,5 literes turbós benzinmotor jelenti, amely 169 lóerőt és 275 newtonméteres nyomatékot kínál. Alapfelszereltségként hatfokozatú manuális váltó jár, de opcionálisan hétsebességes DCT is rendelhető. A csúcskivitelben az említett belső égésű erőforrás kiegészül egy 206 lovas villanymotorral is, illetve egy 24,7 kilowattórás akkumulátorral. Utóbbi jelentős előrelépés, hiszen a kifutó szériában egy 12,8 kilowattórás telep van. Értelemszerűen így az emissziómentes hatótáv is megnőtt, amely az MG közleménye szerint akár 120 kilométer is lehet. A konnektoros hibrid mindössze 6,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, míg a szimpla benzines 9,4 szekundum alatt. Magyarországon idén novembertől lesz elérhető a kereskedésekben az újdonság, az itthoni képviselet egyelőre nem közölt árakat.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?