Capri, de mégsem! Íme a Ford új SUV-kupéja!

Már be is árazták itthon a Ford újdonságát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is leleplezték az újkori Ford Caprit, amely immár kizárólag elektromos hajtással kapható. Kétféle hajtáslánccal lesz elérhető, mutatjuk mennyibe fog kerülni Magyarországon!

Visszatér a Ford modellpalettájába a Capri. Az előddel szemben ezúttal egy SUV-kupét takar a név, amely a Volkswagen Csoport MEB platformjára épül.
Hirdetés
A műszerfalon egy 5,3 colos digitális műszeregység kapott helyet, mellette a függőlegesen elhelyezett 14,6 colos multimédiás érintőképernyő. Utóbbi mozgatható, hogy a felhasználó kényelmesen tudja használni, mögötte pedig egy rejtett tárolórekesz található. A közlemény alapján a Capri már alapfelszereltséggel is ígéretesnek tűnik, hiszen felár nélkül jár a masszásülés, a kormányfűtés, vagy éppen a kétzónás klíma. Ellenben a HUD, vagy éppen a 360 fokos kamera már feláras. Kétféle hajtáslánccal lesz elérhető a Capri. A belépő szinten hátsókerék-meghajtással dolgozik a Ford újdonsága, a teljesítménye pedig 286 lóerő és 545 newtonméter. A WLTP ciklus szerint a maximális hatótávja 627 kilométer lehet a 77 kilowattórás akkumulátornak köszönhetően, amely 28 perc alatt képes 10-ről 80 százalékra feltöltődni egy 135 kilowattos oszlopon.
Hirdetés
A csúcskivitel ezzel szemben mind a négy keréken hajt, két villanymotorral. A rendszerteljesítmény 340 lóerő, értelemszerűen a hatótáv is csökken, de a Ford állítása szerint még így is 592 kilométer. A belépő szinttel ellentétben az összkerekes modell akár 185 kilowattal is töltődhet az erre alkalmas totemnél, 26 perc alatt 10-ről 80 százalékra. A Capri már elérhető a magyar konfigurátorban: a hátsókerék-meghajtású modellért minimum 19 200 000 forintot kérnek, míg a csúcsváltozatért legalább 20 400 000 forintot kell letenni az asztalra. A Ford honlapja szerint az első példányok 20 hét múlva érkezhetnek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?