Kecskeméti Mercedes a német autópályán: vajon tudja, ami ígér?

Végsebesség-teszten egy német autó, amelyet Magyarországon szerelnek össze

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz CLA egy igazán multinacionális szerzet: a németek, a franciák, a japánok és a magyarok munkája is benne van a végeredményben. De vajon mire képes padlógázzal az Autobahn sebességkorlátozás nélküli szakaszán? Az alábbi videóból kiderül!

A Renault, a Nissan és a Mercedes közös fejlesztése az a bizonyos 1,33 literes, négyhengeres, benzines turbómotor, amelyet a franciák 1.33 TCe néven, a japánok 1.3 Dig-T néven, a németek pedig M282 néven szerelnek a járműveikbe. Ez mozgatja a Mercedes-Benz kecskeméti gyártású kupélimuzinjának CLA 180 jelölésű, 134+13 lóerős teljesítményre képes alapváltozatát is. Ennek a modellnek a hivatalos végsebessége 215 km/h, így egyáltalán nincs mit szégyellnie a Mercedes logóval sem, már persze abban az esetben, ha valóban képes erre a sebességre az aprócska négyhengeres. Hogy ez kiderüljön, a Test Drive Freak csapata az Autobahn korlátlan szakaszára vitte el a kecskeméti sokajtós kupét, az erről készült videót alább láthatjátok.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?