Megfizethető villanyautó lehet a SEAT következő nagy dobása

8 millió forint környékére árazhatják a SEAT elektromos autóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, egyelőre még biztos a SEAT jövője, erről tanúskodik a leendő olcsó villanyautó terve is.

A brit Autocar magazin hasábjain jelent meg egy pletyka arról, hogy a SEAT egy megfizethető, 20 ezer euró (8 millió forint) környékére pozicionált villanyautón dolgozik, amely öt éven belül kerülhet a piacra.
Hirdetés
Wayne Griffiths, a SEAT és a Cupra igazgatója azonban pontot tett a SEAT villanyautójával kapcsolatos pletykák végére. Kifejtette, hogy amint nyereségessé válik az megfizethetőnek mondott elektromos járművek gyártása, a márka azonnal be fog szállni, ám most még nem tart itt az iparág, és számára a profit a mérvadó - elmélkedett az Autocarnak adott interjújában. Bár Griffiths elárulta, hogy az elkövetkező legalább 5 évben a SEAT és a Cupra egymás mellett is megférnek majd, de nem kérdés melyik márka élvez prioritást. Az említett időszakban az új típusok csak Cupraként mutatkoznak be, egyik sem fog SEAT emblémát kapni, egészen addig, amíg a "20 ezer eurós" villanyautó nem lesz nyereséges.
Hirdetés
Értelemszerűen a csoport a Cupra Raval alá pozicionálná az olcsó, SEAT emblémás villanyautót, ám amíg ez nem érkezik, addig a már jelenleg is kapható modellek ráncfelvarrásával tartják életben a márkát, így hamarosan frissülhet az Ibiza és az Arona, a Leon pedig éppen a napokban kapott modernebb utasteret, valamint új erőforrásokat. A Ravalról már korábban kiderült, hogy az ID.2 valamint a Skoda Epiq testvérmodellje lesz, amelyek egységesen az MEB platformra épülnek, a gyártásuk pedig a Martorell melletti gyárban zajlik 2026-tól. Az olcsó SEAT modellről egyelőre nem sokat tudni, de a korábban megjelent hírek szerint ez lehet a konszernen belül a legolcsóbb városi villanyautó, éppen úgy, ahogy korábban a SEAT Mii Electric a Volkswagen e-up és Skoda CITIGOe iV pénztárcabarátabb verziója volt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?