Tovább kúszik lefelé a benzin piaci ára!

Péntektől ismét olcsóbban tankolhatnak azok, akikre nem vonatkozik a hatósági ár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hétvégére ismét olcsóbb benzin érkezik a kutakra, már persze akkor, ha nem tudsz a 480 forintos hatósági áron tankolni. Mutatjuk, hogy mennyivel csökken a 95-ös átlagára!

Pénteken a gázolaj nagykereskedelmi ára változatlan marad, ellenben a benzin beszerzési ára bruttó 3 forinttal csökken. Ez a piaci áron 95-öst, illetve a prémium benzint tankolókat érinti. A 480 forintos hatósági árak továbbra is érvényesek a magyar rendszámmal és forgalmival érkező személyautósoknak, feltéve hogy nem kívánnak a maximálisan kiadható mennyiségnél többet tankolni.
Hirdetés
A piaci átlagárak péntektől a benzin és a gázolaj esetében tehát az alábbiak szerint alakulnak a Holtankoljak.hu információi szerint: egy liter 95-ös benzinért átlagosan 766,9 forintot, míg egy liter gázolajért átlagosan továbbra is 780,9 forintot kell majd fizetni a piaci áron tankolóknak. A hatósági árak a jelenlegi rendelet szerint 2022. október 1-ig maradnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?